úterý 27. září 2011

Living

O bydlení, hledání bydlení a jiných těžkostech jsem se tu už několikrát zmiňovala. Ale ona je to taková never ending story. 
Nebydlíme přímo v Bournemouth, bydlíme v Poole, což prý spadá pod B´mouth, ale je to taková oddělená část. No, co jsem pochopila, tak asi bydlíme na jedné z nejchudších ulic. Ale třeba v porovnání s Londýnem, kde jsou chudinské čtvrti opravdu hrůza, to tady tak nevypadá a je tu celkem pěkně a čisto. Ale chudo tu asi bude, protože tu zkrachoval i 99p shop :). Je tu plno polských obchodů, a dokonce jsme našli "Thai shop", kde prodávají věci jako lázeňské oplatky, tatranky, mattonku, české dětské výživy a tak. Takže až mne někdy zachvátí stesk po domově, tak si tam půjdu něco koupit. 
Stěhování z Londýna sem proběhlo v pohodě, i když jsem na to byla sama. 
Vybalila jsem, udělala jsem tady z toho celkem obyvatelnou místnosti. I když jsem sama stěhovala skřínky, tak jsem myslela, že vypustím duši, ale co už...
Jenže... Nastává to jenže. Pokoj jaksi strašně smrdí. Nejdřív jsem si myslela, že je to tím, že se tu den předtím maloval a čistil koberec. Jenže pokoj pořád smrdí. Už jsme asi i přišli na to, že je to tím, že je tu neskutečně vlhko. I když si beru věci ze skříně, tak jsou navlhlé, prádlo nám schnulo tři dny. Nevím co s tím. 
Zatím máme pořád otevřené okno, protože je krásně, takže to není tak hrozné. Ale jakmile se zavře tak za pár hodin je "vůně" pokoje velmi silná. Asi umřu na otravu vonnými tyčinkami a vonnými svíčkami. 
A druhá věc je pořádek tady v domě. Na první pohled to není znát. Ovšem když jsem šla vařit a brala jsem postupně nádobí, a každý kus byl neskutečně špinavý, celá kuchyň smrděla, odpadky z koše přetékaly na zem, tak jsem si říkala, že něco je špatně. Podotýkám, že v nájmu platíme uklízečku. 
Takže jsem celý minulý týden, každý den, po částech kuchyň uklízeli, aby se tam dalo aspoň trošku normálně žít. Musím nás pochválit, že se nám to vážně povedlo. A do neděle to i vydrželo, ale je tu jedno velké ale. 
Naši spolubydlící. Máme asi nejhorší kombinaci která existuje. Afričan z Ghany, Arab, a polák. 
Afričan (Ben) je celkem v pohodě, a taky jediný, který se s námi doma baví. Arab se tu moc nevyskytuje, takže taky dobré. Ale právě onen polák, který byl celý minulý týden pryč, je to velké mínus. Má víc kosmetiky než já, o hodně hodně víc. Je to gay (což by mi vůbec za normálních okolností nevadilo), je neskutečně hlučný, a dělá neuvěřitelný bordel. Od té doby, co se vrátil je v kuchyni zase nepořádek, neuklizené nádobí, špinavá zem.
Ráno vstává v pět, i když do práce neodchází, mlátí dveřmi, neustále trajdá mezi pokojem a koupelnou a je celý nějaký dost divný. 
Jsme tu druhý týden, uklízečka se neukázala, prý neuklízí moc dobře (čti: neuklízí vůbec). 

2 komentáře:

  1. tak přesnídávku českou bych si dala a jak strááášně ráda :D
    ohledně uklízečky mám dobrou radu a to přestat ji platit, když stejně neuklízí :D

    OdpovědětVymazat
  2. no však já jsem psala, že bez rodičů žít dokážu, ti mi tady vůbec ale vůbec nechybí, já už jsem takhle "cestovat" zvyklá od malička :D Ale ti přátelé mi tady děsně chybí a tím, že tu teď byl někdo koho znám na pár dní, tak mi to strašně připomnělo, jak mi tu ti kamarádi a přátelé chybí...až mi začalo zase vrtat v hlavě, jestli se chci po vánocích vrátit...?? :D

    OdpovědětVymazat