čtvrtek 15. září 2011

Twilight

Mánii Twilight Ságy jsem nepropadla hned ze začátku. Vlastně mne strašně dlouho míjela. Nějak jsem to nevnímala, o filmech ani o knížkách jsem nic nevěděla a nechávala mne to chladnou.
Když jsem loni v červenci chtěla stáhnout jeden film, otevřel se mi odkaz na první díl Twilight. A tak jsem to stáhla. A asi v jedenáct večeř si řekla, že se mrknu na začátek. A viděla jsem to celé, a hned jsem načala i druhý díl. Bylo mi úplně jedno, že musím ráno vstávat, že je pozdě.... A tak jsem se zamilovala. Klasicky do Edwarda, celého příběhu a upírů.
Strašně dlouho jsem odolávala knížkám. Normálně preferuji knížky před filmem, myslím, že knížky jsou ve většině případů lepší. Mám jen jednu vyjímku a tou je Vievegh a jeho knížky. Jeho knížky nemám ráda, podle mne jsou sebestředné, plné planých frází atd. Tam si myslím, že filmy jsou lepší, protože v nich vyhodí tu omáčku a nechají jen hlavní příběh, který je většinou velmi dobrý.
Nechtěla jsme knížky číst, protože jsem měla strach, že mi to zkazí zážitek z filmu. A co jsem věděla jistě, že je nechci číst česky, protože i filmy jsem viděla v angličtině. Nakonec, když jsem v charity shopu našla všechny 4 díly za 5 liber jsem neodolala. A koupila.
Nevím jak to popsat. Ano, knihy mi zodpověděly spousty otázek, které ve filmy nebyly. Je to podrobnější, člověk se víc může ponořit do postav. Ale. Mám jedno ale. Bella je v knížkách podle mě hloupá. Je tam vykreslená jak nějaká hloupá husička, nesamostatná, kterou i lehký větřík složí na zem a na tři týdny ji znehybní a dostane do nemocnice. Vím, že knihy byly první. Ale tady v tom případě daleko více sympatizuji s Bellou filmovou než s Bellou knižní.
Včera jsem dočetla třetí díl. Chystám se na čtvrtý. Nevím co se v něm stane. Moc jsem po tom nepátrala, aspoň v této knížce chci být překvapená. Takže jsem zvědavá a těším se :) A třeba se Bella nakonec vzchopí :)




2 komentáře:

  1. ja som na tom bola v kine a po 20 minutach som sa zdvyhla a odisla..:D :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ja videla z twilight jen prvni dil a tak me to odradilo, ze jsem se nekoukala ani na ty dalsi a knizky obchazim velkym obloukem. Stejne tak nechapu manii na R. Patinsona, me prijde osklivej...za to Kristen je nadherna, to se musi nechat :-)

    OdpovědětVymazat