čtvrtek 4. srpna 2011

Bournemouth

Minulý víkend jsme se s Míšou vypravili na výlet do Bournemouth. Když tak nemá rád Londýn, tak jsem mu chtěla ukázat jak Anglie může být krásná :) Povedlo se.

Bournemouth je menší město na jihu Anglie, na pobřeží, asi 110 mil od Londýna. Má okolo 150 000 obyvatel a leží v hrabství Dorset.

Z přímořských měst Anglie mám srovnání jen s Brightonem - Brighton je co do rozlohy daleko menší než Bournemouth. Ale Brighton mi přijde takový nablýskanější, čistší, zářivější, a je tam toho víc dělat. Na druhou stranu Bournemouth je pro mě osobnější, má krásné písčité pláže, a víc co dělat mimo město.

Každopádně se nám tam vážně líbilo. Víkend jsme si perfektně užili, vykoupali se (to není moře, ale kus ledu), spálili se, viděli se s Emičkou a jejími kamarádkami, užili jsme si skvělý večer při vaření a následném popíjení. A prostě to bylo strašně fajn. Hezky jsme si odpočinuli a odreagovali se od Londýna.

Co mne hodně mrzí, že jsme se nedostali na Jurassic Coast. Je to pobřeží táhnoucí se asi 80 km z dob Jury a už jen podle fotek vypadá naprosto úžasně. Chtěli jsme jít na plavbu, abychom to viděly, ale všechna místa byla rezervovaná, takže jsme o to bohužel přišli. Ale je to důvod se vrátit zpět.

A to se dostávám k další věci a našemu rozhodnutí - zkusíme najít práci v Bournemouth a přestěhovat se tam. Michalovi se v Londýně stejně nelíbí a mě by se splnil největší sen - žít u moře. Takže to zkusíme a uvidíme jak to dopadne.

Jurassic Coast

True summer love :)





Někdy hooodně pozdě v noci na pláži :)


=========================


Last weekend we went to Bournemouth with Michal. He doesn´t like London, so I wanted to show him, how beautiful England could be. And he admitted it.

Bournemouth is smaller city in south of England in Dorset, about 110 miles far from London.

I can compare this city just with Brighton, Brighton is smaller, but seems to be brighter, newer, cleaner and there is more what to do. But Bournemouth has beatiful sand beaches, amazing countryside around...

We really enjoyed it. It was amazing weekend. We swam in the sea (it´s not sea, it´s piece of ice), we´re sunburnt, met Emicka and her friend, cooked amazing dinner and wonderful night with them.

I really wanted to see Jurassic Coast. It seems to be perfect by photos. We had decided to go there by boat. But everything was fully booked, so we had no chance how to go there. But it´s reason why to go there again.

It reminds me next thing. We wanna try to find jobs in Bournemouth and move to there. Michal doesn´t like London and  live near sea was my dream since I was kid. So we wanna try it. And we will see :)

4 komentáře:

  1. taky jsme včera sondovali u učitelů a doporučili nám pár krásných městeček na pobřeží, i nějaké dobré restaurace, tak snad si najdu čas a taky už konečně vyjedu z Londýna a poznám pravou Anglii...já teda upřednostňuju velká města, ty menší, tak maximálně na pár dní na dovolenou, ale už se těším, až na pár dní vypadnu :) Jinak fotečky jsou moc pěkný, určitě to byl moc krásný výlet

    OdpovědětVymazat
  2. Ty fotky z pláže jsou dooost nádherné

    OdpovědětVymazat