pondělí 25. července 2011

Cheese Cake - how to make it :)

Od Sabiny jsem vyžadonila recept na cheese cake a dneska ho i dělala. Bude pro Míšu k narozeninám, jako překvapení, takže snad mu bude chutnat.
A protože cheese cake je nejlepší věc na světě a tady ten je strašně jednoduchý, rozhodla jsem se s vámi podělit o recept. 

Budete potřebovat:

500 gramů mascarpone
200 gramů bílé čokolády
50 gramů másla
balíček sušenek - BEBE, nebo něco podobného
jeden citrón
dvě polévkové lžíce moučkového cukru
ovoce dle chuti, já preferuji maliny, takže 300 gramů malin
(med)

Sušenky rozdrtíme na padrť,  já jsem to udělala tak, že jsem je dala do sáčku a mlátila jsem tím sáčkem o linku a pak jsem to ještě přejela válečkem :) (docela zábava). Do hrnce dáme máslo, rozehřejeme a do toho přidáme rozdrcené sušenky. A na mírném ohni mícháme dokud se to nespojí. Už v tom hrnci by se to mělo spojit, aby to nebylo úplně sypké. Tuto směs nasypeme do vymazané (nebo s pečícím papírem naspodu) dortové formy . A co nejvíc stlačit a uplácat na dno. Pokud směs nedrží při sobě, je potřeba tam dát trošku medu, opět promíchat a med to spojí.

Do mísy dáme všechno mascarpone, dvě lžíce moučkového cukru. Z citrónu nastrouháme trošku kůry - zhruba čajovou lžičku, dáme také do mísy. Poté z citrónu vymakáme všechnu šťávu a nalijeme do směsi. Směs řádně promícháme. V mikrovlné troubě nebo vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a nalijeme do směsi v míse. Rychle promícháme a přidáme předem zhruba půlku předem připraveného ovoce. Rychle promícháme a dáme na sušenkovou směs v dortové formě. Uhladíme. Na vrch ozdobíme ovocem dle chuti. A dáme na minimálně 12 hodin do ledničky. A je hotovo :)
Dobrou chuť. 

(Pokud to bude trošku zmatené, tak se omlouvám, je to můj první popis receptu. V případě dotazů, mi piště do komentářů, ráda odpovím)



5 komentářů:

  1. jéjda vypadá to nádherně...ráda peču, takže určitě vyzkouším, děkuju za nápad :) A ta fotka je tvoje??

    OdpovědětVymazat
  2. Fotka bohužel není moje. Já jsem si ten cheesecake tak krásně vyfotila, upravila, a pak jsem si ho z telefonu omylem smazala. Takže jsem musela ukradnout fotku od strejdy Googla.

    OdpovědětVymazat
  3. Marcela* - není zač. Snad bude chutnat. My jsem se vcera olizovali az za usima.

    OdpovědětVymazat
  4. Ten Mascarpone je velmi tučný, aspoň co jsem v obchodě kupoval naposled, nevšiml jsem si, že je vysokotučný se 40 procenty tuku, dopadlo to špatně a musel jsem to vyhodit.

    OdpovědětVymazat