neděle 17. července 2011

Party dress

Sabina bude mít v srpnu 40. narozeniny. A protože není žádný troškař, tak se rozhodla uspořádat menší oslavu. Zatím má potvrzených 100 hostů. Pozvala lidi z celého světa. Takže přijedu bývalá slovenská a australská au-pair, příbuzní ze Saudské Arábie, sestra z USA atd. Ne, tato oslava se nebude konat ani ve Windsoru ani v Buckinghamském paláci, ale tady u nás doma. Má objednaný catering, párty stany na zahradu, číšníky atd... Asi to nechci vidět. No, bude to v jejím stylu. Dostatečně "posh" a okázalé. 
Pro mě vyvstal problém a to šaty. Jaksi musím mít šaty, protože je stanoven dress code. Ale protože je to letní párty, tak můžou být nějaké barevné. 
Hledala jsem dlouho. Dokonce jsem si i jedny koupila v Camden Townu, ale pak jsem zjistila, že k nim nemám boty. 
Takže jsem včera objednala jiné. Jsou ze stránek missrebel.co.uk. Nechtěla jsem nic moc drahého, protože se znám. Tady na těch stránkách mne zaujalo spoustu kousků, a nakonec jsem objednala tyto: 

Jsem dost zvědavá jak budou vypadat ve skutečnosti. Cena je 15 liber. Během příštího týdne by mi měly dojít, tak pak poreferuji jak vypadají ve skutečnosti. 

Úplně původně jsem se zamilovala do těchto: 

Strašně mi připomínají šaty, které měla Carrie v Sexu ve městě. Ale pak jsem nenašla odvahu si je objednat. Bez vyzkoušení. Navíc mě sestra upozornila, že mají nějak zvláštně švy, takže by mi nemusely přesně sedět, tak jsem to vzdala. A navíc po konzultaci s mojí BFF, prostě vyhrály ty první, i když normálně zvířecí vzory moc nenosím. 
Každopádně, jestli budou pěkné, a osvědčí se mi, tak mám v plánu od tam objednat ještě nějaké další kousky. 

===

Sabina is going to have a huge birthday party. She invited approximately 100 guests from all world.This celebration is not going to be in Windsor Castle or in the Buckingham Palace. It will be here. In our house. She´s ordered catering, hired marquee. It´s just her style. Posh:) But why not :) 

My problem was:  the DRESS. I had no know idea what to wear. I have to wear a dress. But which one? I´ve already bought one in Camden Town, but I don´t have matching shoes. So I decides to order one from missrebel.co.uk.  I´ve order the first brown-white one. I´m waiting for delivery now. I´m wondering how does it look like in real. Fisrt, I wanted to order a black dress with huge flower, but my BFF said that the first one are much better for me, so I hope she was right.  I will let you know :)

12 komentářů:

  1. abych řekla svůj názor, tak ty první se mi líbí víc a určitě budou příjemnější na zahradní letní párty, i když ty druhé vypadají taky moc pěkně, ale ty první budou určitě pohodlnější :D
    Jen tak zběžně jsem prolítla tvůj blog a je moc pěknej. Koukám, že jsi taky v Londýně?? A co děláš au-pair?

    OdpovědětVymazat
  2. those dresses are both awesome, but i prefer the second one :)
    btw, your blog is really nice, love it :)

    OdpovědětVymazat
  3. abbey: Jsem tu jako aupair, ale už jen na poslední měsíc, hledám jinou práci - nějakou normálnější :) Já jsem dneska taky četla věci na Tvém blogu, zajímavé. Vypadá to, že to máš celkem divoké.

    steffi: thanks :)

    OdpovědětVymazat
  4. som na tie saticky zvedava a s tymi druhymi mas pravdu, inak super, ze si nasla odvahu zobrala sa do Londyna a zlepsujes si anglinu:)

    OdpovědětVymazat
  5. Alushka: no tak to máš fajn, že si hledáš něco jiného, mě už pomalu začíná docházet trpělivost a tak trochu už se těším až to skončí, ale ráda bych se pak vrátila a taky si tu našla nějakou práci...občas, poslední dobou pořád si připadám spíš jak uklízečka a otrok v téhle domácnosti než jako au-pair...
    Jinak to slovo je "cunt"...výslovnost má stejnou jako "can´t" ale kratší...

    OdpovědětVymazat
  6. abbey: já jsem se taky strašně těšila až tu skončím, a teď když mám před sebou poslední měsíc, tak je to divný. Najednou tu budu opravdu sama za sebe, nikdo mi nepomůže a mám z toho trošku strach. My naštěstí máma uklízečku, takže moc uklízet nemusím, jen stále peru a žehlím.
    "Cunt" znám, ale nevěděla jsem, že to je nejvíc sprostý :)

    OdpovědětVymazat
  7. Alushka: nj tak my uklízečku nemáme, teda vlastně máme mě :D a o praní a žehlení mi ani nemluv, každej den vyperu tak dvě tři pračky, když je pěkně, tak to celkem rychle schne a je to v pohodě, ale když celej týden proprší, tak je to peklo :D
    njn ale možná to bude ze začátku trošku nezvyk, ale až se otrkáš, tak určitě uvidíš, že je to mnohem lepší jít sama za sebe a na nikoho se muset vázat...mě by to tak aspoň víc vyhovovalo :) Tak budu držet palce, ať se daří. A už máš nějakou práci nebo zatím něco hledáš??

    OdpovědětVymazat
  8. Jo ja by som tiež pre ňu vraždila he he
    je moja vysnívaná chcem ju
    http://alicaletko.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. abbey: praní a žehlení, úplně tě chápu. Aspoň když rodina není doma, tak to cpu všechno do sušičky, takže to pak nemusím ani tak moc žehlit, ale je to děs. Já vím, že mi to bude vyhovovat být zase sama za sebe. Ale bude to takové méně pohodové než do teď. Práci jsem teď začala hledat, ještě jsem čekala na reference z předchozích prací z ČR, tak teď se do toho pouštím.
    A ty jsi tu vůbec na jak dlouho?

    Alica: tak asi někomu budeme muset pohrozit smrtí, aby ji pro nás ušil :-D

    OdpovědětVymazat
  10. já mám v plánu tady zůstat asi do listopadu, datum ale zatím ještě nemám na 100% stanovené..pak se budu vracet do čech a do té doby bych se měla rozhodnout pro nějakou vš, zatím nevím přesně co by to mělo být, ale tak lehce už mám v hlavě naběhnuto...takže chci zkusit udělat přijímačky a jestli se nepodaří, tak bych se pak chtěla vrátit zpět do Londýna...

    OdpovědětVymazat
  11. Ty první jsou moc krásné, snad Ti budou sedět pěkně =)
    Ale ty druhé jsou naprosto úúúžasnééé ♥ máš pravdu, taky se mi líbí hlavně z toho důvodu, že mi tak připomínají šaty CArrie.. A hned bych je brala ♥

    OdpovědětVymazat
  12. Mně okouzlily ty černé, vypadají naprosto hvězdně ;-). Nicméně ty druhé jsou moc fajn, stejné jsem prodávala ve svém obchodě a byl to moc příjemný šifónový materiál a vsadka z kamínků vypadala opravdu šik. Takže určitě správná volba!
    Tleskám - skvělý vkus!
    Príma den přeje Vivi

    OdpovědětVymazat